Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 1 porci:

  • 80 g špaget (syrových)
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g pancetty nebo anglické slaniny
  • 10 g másla
  • 2 hrsti (20 g) strouhaného parmazánu
  • 1 vejce (čerstvé z ověřeného zdroje)
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vodu na těstoviny přivedeme k varu a osolíme. Jakmile se začne znovu vařit, nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je al dente (na skus). Špagety nesléváme, ale vyjmeme je z vody (vodu ještě budeme potřebovat).

Mezi tím si pancettu nakrájíme na menší plátky, česnek oloupeme a nožem lehce rozmáčkneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vhodíme do něj pancettu a česnek a na mírnějším plameni asi 5 minut restujeme, dokud není slanina křupavá. Vyndáme česne z pávne.

Vejce si rozklepmene do hrnečku, osolíme, opepříme a prošleháme vidličkou. Vsypeme většinu sýra (část necháváme na ozdobu) a promícháme. 

Pánev necháme na ohni a přidáme do ní uvařené těstoviny a asi lžíci nebo dvě vody z vaření špaget, pečlivě vše promícháme. Pánev odstavíme z ohně a těstoviny zalijeme směsí vejce a sýra, promícháváme, aby se vše spojilo a vaječná směs díky teplu z těstovin lehce ztuhla. Pokud je to třeba, přidáme ještě trochu vody ze špaget, aby byly těstoviny pěkně krémové.

Ihned servírujeme posypané zbytkem sýra. 

Autor receptu Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na 1 porci:

  • 80 g špaget (syrových)
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g pancetty nebo anglické slaniny
  • 10 g másla
  • 2 hrsti (20 g) strouhaného parmazánu
  • 1 vejce (čerstvé z ověřeného zdroje)
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vodu na těstoviny přivedeme k varu a osolíme. Jakmile se začne znovu vařit, nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je al dente (na skus). Špagety nesléváme, ale vyjmeme je z vody (vodu ještě budeme potřebovat).

Mezi tím si pancettu nakrájíme na menší plátky, česnek oloupeme a nožem lehce rozmáčkneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vhodíme do něj pancettu a česnek a na mírnějším plameni asi 5 minut restujeme, dokud není slanina křupavá. Vyndáme česne z pávne.

Vejce si rozklepmene do hrnečku, osolíme, opepříme a prošleháme vidličkou. Vsypeme většinu sýra (část necháváme na ozdobu) a promícháme. 

Pánev necháme na ohni a přidáme do ní uvařené těstoviny a asi lžíci nebo dvě vody z vaření špaget, pečlivě vše promícháme. Pánev odstavíme z ohně a těstoviny zalijeme směsí vejce a sýra, promícháváme, aby se vše spojilo a vaječná směs díky teplu z těstovin lehce ztuhla. Pokud je to třeba, přidáme ještě trochu vody ze špaget, aby byly těstoviny pěkně krémové.

Ihned servírujeme posypané zbytkem sýra. 

Autor receptu Marcela - Pradobroty