Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Špaldovo - oříškové rohlíčky

4.5 2

Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
  • 200g másla
  • 70g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr Amylon
  • 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.

Autor receptu viz odkaz

Rohlíčky nemusíte péct jen na Vánoce. Toto křehké a velice rafinované těsto můžete péci k jakékoliv příležitosti. Provoní celou domácnost a oříšková chuť rohlíčků zachutná jak dětem, tak celé rodině.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 250 g bio špaldové mouky (lze použít i pohankovou)
  • 200g másla
  • 70g bio třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr Amylon
  • 150g mletých vlašských ořechů (lze použít lískové oříšky)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte těsto. Těsto je dobré zabalit do fólie a nechat několik hodin, nebo i dní odležet. Z těsta poté vypracujte válečky, čím menší, tím lepší, v troubě nabydou. Pečeme v troubě na 170-180°C až 20 minut. Poté teplé rohlíčky obalujeme v mixu cukrů. Krásně provoní byt a úžasně chutnají až se rozplývají.

Autor receptu viz odkaz