Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Strouhaná buchta

5.0 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 g másla
  • 150 g moučkové cukru
  • 1 žloutek (bílek schovejte, půjde do náplně)
  • 3 lžíce mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kakaa

tvarohová náplň:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru moučka
  • 500g tvarohu
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce solamylu nebo gustinu
  • 5 lžic mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si připravíme těsto. Máslo utřeme s cukrem a poté zapracujeme žloutek a mléko. Mouku smícháme s kakem a kypřícím práškem, přidáme k máslové hmotě a vypracujeme pevné těsto (já nechávám pracovat robota a třecí metlu). 

Těsto rozdělíme na dvě části (cca na poloviny, ale jedna může být větší a tu použijeme na spodek buchty), z každé vytvarujeme váleček, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do mrazáku, aby ztuhlo.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 g másla
  • 150 g moučkové cukru
  • 1 žloutek (bílek schovejte, půjde do náplně)
  • 3 lžíce mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g kakaa

tvarohová náplň:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru moučka
  • 500g tvarohu
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce solamylu nebo gustinu
  • 5 lžic mléka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejprve si připravíme těsto. Máslo utřeme s cukrem a poté zapracujeme žloutek a mléko. Mouku smícháme s kakem a kypřícím práškem, přidáme k máslové hmotě a vypracujeme pevné těsto (já nechávám pracovat robota a třecí metlu). 

Těsto rozdělíme na dvě části (cca na poloviny, ale jedna může být větší a tu použijeme na spodek buchty), z každé vytvarujeme váleček, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do mrazáku, aby ztuhlo.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty