Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Štrůdl z tvarohového těsta

4.2 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto

  • 250 gr polohrubé mouky
  • 250 gr tuku /máslo, haná, hera,.../ - 250 gr měkkého tvarohu /ne z vaničky/ - špetka soli
  • 8 jablek
  • strouhanka
  • 50 gr. strouhaného perníku
  • skořice
  • cukr krystal
  • rozinky, nasekané oříšky
  • 1 vejce na potření
  • olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.

Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech. Před vložením do trouby pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 st. asi 30 minut.

Hotové záviny pocukrujeme.

Autor receptu Ivulinka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto

  • 250 gr polohrubé mouky
  • 250 gr tuku /máslo, haná, hera,.../ - 250 gr měkkého tvarohu /ne z vaničky/ - špetka soli
  • 8 jablek
  • strouhanka
  • 50 gr. strouhaného perníku
  • skořice
  • cukr krystal
  • rozinky, nasekané oříšky
  • 1 vejce na potření
  • olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.

Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech. Před vložením do trouby pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 st. asi 30 minut.

Hotové záviny pocukrujeme.

Autor receptu Ivulinka