Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Super snadný piškotový korpus

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajec
  • 200g cukru krupice
  • 300g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g)
  • 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )

Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.

Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Autor receptu Pavlína Karbanová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajec
  • 200g cukru krupice
  • 300g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g)
  • 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.

Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )

Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.

Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Autor receptu Pavlína Karbanová