Hledat
Filters

Sušenky z ovesných vloček

Potřebné přísady:
  • 220 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
  • 2 šťastná vejce
  • 190 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 200 g hrozinek
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
  2. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
  4. Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.
  5. Foto a recept od: Světlana Beránková (inspirováno receptem z internetu)
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist