Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Svatební koláčky

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 200 ml oleje
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 PL cukru
  • 1 necelá lžička soli
  • 30 g droždí

Náplň:

  • 250 g tučného tvarohu (kostka v alobalu)
  • 1 žloutek
  • 2 PL cukru krupice
  • rozinky (nejlépe půl dne namočené v rumu)

Drobenka:

  • 6 PL hladké mouky
  • 6 PL cukru moučka
  • 6 PL rozpuštěného másla

Dále:

  • 1 vajíčko
  • kousek másla
  • trochu rumu
  • cukr moučka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse ručně a než vykyne, připravíme náplň, rozšlehané vajíčko v mističce a drobenku.

Vykynuté těsto vyklopíme na vál (silikonovou podložku) a malou lžičkou odkrajujeme kousky, rozmáčkneme je a naplníme tvarohem. (Dělám postupně po 20 ks). Každý kousek vezmeme do ruky a konce těsta spojíme nad náplní, buchtičku teď držíme za uzavřený konec, namočíme ji v rozšlehaném vajíčku, po té s ní ťukneme do drobenky a takto obalenou ji položíme obráceně (spojem dolů) na plech s pečícím papírem. Z této dávky uděláme asi 100 koláčků na dva plechy. Pracujeme co nejrychleji, aby těsto nepřekynulo.

Pečeme v troubě předehřáté na 170°C. Horké koláčky přetáhneme i s papírem na vál, ihned je pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a hustě posypeme moučkovým cukrem. Necháme vychladnout.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 200 ml oleje
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 PL cukru
  • 1 necelá lžička soli
  • 30 g droždí

Náplň:

  • 250 g tučného tvarohu (kostka v alobalu)
  • 1 žloutek
  • 2 PL cukru krupice
  • rozinky (nejlépe půl dne namočené v rumu)

Drobenka:

  • 6 PL hladké mouky
  • 6 PL cukru moučka
  • 6 PL rozpuštěného másla

Dále:

  • 1 vajíčko
  • kousek másla
  • trochu rumu
  • cukr moučka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse ručně a než vykyne, připravíme náplň, rozšlehané vajíčko v mističce a drobenku.

Vykynuté těsto vyklopíme na vál (silikonovou podložku) a malou lžičkou odkrajujeme kousky, rozmáčkneme je a naplníme tvarohem. (Dělám postupně po 20 ks). Každý kousek vezmeme do ruky a konce těsta spojíme nad náplní, buchtičku teď držíme za uzavřený konec, namočíme ji v rozšlehaném vajíčku, po té s ní ťukneme do drobenky a takto obalenou ji položíme obráceně (spojem dolů) na plech s pečícím papírem. Z této dávky uděláme asi 100 koláčků na dva plechy. Pracujeme co nejrychleji, aby těsto nepřekynulo.

Pečeme v troubě předehřáté na 170°C. Horké koláčky přetáhneme i s papírem na vál, ihned je pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a hustě posypeme moučkovým cukrem. Necháme vychladnout.

Autor receptu Ivana Nawratová