Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso )
  • kuřecí prsíčka
  • olej
  • tymián
  • sůl
  • podravka
  • bílé víno nebo šťáva z citrónu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1-2 pomazánková másla bez příchuti
  • Eidam nebo Parmezán na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těstoviny uvaříme doměkka.

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli "bublat". Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.

Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.

SKVĚLÉ, DOBROU CHUŤ !!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • těstoviny ( nejlépe Penne = silnější trubičky řezané nakoso )
  • kuřecí prsíčka
  • olej
  • tymián
  • sůl
  • podravka
  • bílé víno nebo šťáva z citrónu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 1-2 pomazánková másla bez příchuti
  • Eidam nebo Parmezán na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těstoviny uvaříme doměkka.

Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, zalijeme olejem, posolíme, přidáme tymián - tím nešetřit - a podravku. Na rozpálenou pánev přidáme maso a prolisovaný česnek a za občasného podlévání bílým vínem restujeme doměkka. Když je masíčko měkké, zalijeme šlehačkami a necháme chvíli "bublat". Přidáme pomazánková másla, Necháme rozpustit a prohřejeme.

Těstoviny můžeme smíchat s masem, lepší je ale nalévat přímo na těstoviny. Posypeme nastrouhaným Eidamem nebo ještě lépe Parmezánem.

SKVĚLÉ, DOBROU CHUŤ !!!

Autor receptu: Lucie Kratochvílová