Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hroznové víno
  • jahody
  • banán
  • marshmallows - nejlépe však domácí výroby
  • párátka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Banány nakrájíme na kolečka, jahody omyjeme a odstraníme stopky - lehce seřízneme. A máme skoro hotovo. Připravíme si párátka a na ně střídavě napichujeme jahodu, marshmallows a banán .

Recept na domácí Marshmallows

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 450g cukru
  • rostlinná želatina - ( pro nevegetariány 2 balíčky obyč)
  • přírodní barvivo podle výběru - já použila z řepy, nebo třeba i kakao - (komu nevadí použije klasiku barvivo )
  • 300 ml vody
  • formičky na vykrajování

Na obalení:

  • cukr moučka
  • kukuřičný škrob

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z vody a cukru si svaříme sirup, trvá to přibližně patnáct minut. želatinu rozmícháme v nádobě podle návodu - ( u klasické je to většinou ve 100 ml vody na ty dvě balení). Sirup naliji do již připravené želatiny a přidám vanilkové aroma a šlehám elektrickým šlehačem, zhruba deset minut. vytvoří se nám hustá pěna, kterou si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme přírodní barvivo.

Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj směsi rovnoměrně podle oka rozetřeme. Hotovo dáme do lednice alespoň na pět hodin - já nechávám přes noc.

Vyndáme z lednice a teď již jen vykrajujeme tvary podle libosti a obalujeme v moučkovém cukru smíchaným se škrobem.

Cukru můžete dát méně a nahradit ho agáve a nebo medem. To samé je možné vynechat škrob a obalit jen v cukru. přiznávám se většinou to tak dělám.

Původní recept na ovoce na párátku jsem našla na internetu a pozměnila jsem ho tím, že jsem použila domácí marshmallows :-) Foto je původní a tak uvádím zdroj v pravé horní části příspěvku. nějak jsem nestihla nafotit, vše se snědlo.

Ještě zde je odkaz na želatinu na přírodní bázi - http://www.molekularka.cz/produkty/detail/43s2180010--rostlinna-zelatina-v-prasku/

Autor receptu Romča

Autor původního receptu a foto v pravé horní části příspěvku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • hroznové víno
  • jahody
  • banán
  • marshmallows - nejlépe však domácí výroby
  • párátka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Banány nakrájíme na kolečka, jahody omyjeme a odstraníme stopky - lehce seřízneme. A máme skoro hotovo. Připravíme si párátka a na ně střídavě napichujeme jahodu, marshmallows a banán .

Recept na domácí Marshmallows

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 450g cukru
  • rostlinná želatina - ( pro nevegetariány 2 balíčky obyč)
  • přírodní barvivo podle výběru - já použila z řepy, nebo třeba i kakao - (komu nevadí použije klasiku barvivo )
  • 300 ml vody
  • formičky na vykrajování

Na obalení:

  • cukr moučka
  • kukuřičný škrob

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z vody a cukru si svaříme sirup, trvá to přibližně patnáct minut. želatinu rozmícháme v nádobě podle návodu - ( u klasické je to většinou ve 100 ml vody na ty dvě balení). Sirup naliji do již připravené želatiny a přidám vanilkové aroma a šlehám elektrickým šlehačem, zhruba deset minut. vytvoří se nám hustá pěna, kterou si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme přírodní barvivo.

Plech si vyložíme pečícím papírem a na něj směsi rovnoměrně podle oka rozetřeme. Hotovo dáme do lednice alespoň na pět hodin - já nechávám přes noc.

Vyndáme z lednice a teď již jen vykrajujeme tvary podle libosti a obalujeme v moučkovém cukru smíchaným se škrobem.

Cukru můžete dát méně a nahradit ho agáve a nebo medem. To samé je možné vynechat škrob a obalit jen v cukru. přiznávám se většinou to tak dělám.

Původní recept na ovoce na párátku jsem našla na internetu a pozměnila jsem ho tím, že jsem použila domácí marshmallows :-) Foto je původní a tak uvádím zdroj v pravé horní části příspěvku. nějak jsem nestihla nafotit, vše se snědlo.

Ještě zde je odkaz na želatinu na přírodní bázi - http://www.molekularka.cz/produkty/detail/43s2180010--rostlinna-zelatina-v-prasku/

Autor receptu Romča

Autor původního receptu a foto v pravé horní části příspěvku