Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tiramisú by Romča

4.3 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajíček
  • 5 polévkových lžic cukru krupice
  • 500g Mascarpone - kvalitního - ( nenahrazovat ničím alá pomazánkové máslo, to pak nemá už s Tiramisú nic společného)
  • panám amareta - pokud děláte pro děti jako někdy jí nahraďte mandlovým aroma
  • hrneček kvalitní silné kávy
  • cukrářské piškoty nejlépe italské Savoiardi
  • kakao holandského typu na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cukr a žloutky vyšleháme do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh při otočení nádoby ve které je nesmí při otočení nádoby vytékat - musí držet.

Do žloutků přidáme Mascarpone a promícháme. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků a opatrně ho vpracujeme dovnitř.

Uvaříme si silnou kávu a dáme do ní panáka Amareta, nebo mandlového aroma. Cukrářské piškoty namáčíme tak, že ho vložíme do Směsi kávy s Amaretem a otočíme. Nedržíme tam piškot ani dlouho, ale ani málo. Musíme dávat pozor, aby se vám piškoty nerozmáčely. Kor ty české jsou k rozmočení náchylnější.

Piškoty namočené ve směsi kávy a Amareta skládáme do formy a vždy naskládáme po celé ploše piškoty a na to dáme část krému. Opět dáme piškoty a nakonec krém. Uhladíme a přes sítko posypeme kakaem a dáme do lednice alespoň na několik hodin ztuhnout. Kakaem sypeme před tím než dáváme do lednice proto, aby se kakao krásně vpilo a Tiramisú pak neprášilo. není to vzhledné ba ani dobré. Rozhodně tento obrácený postup nedoporučuji byť jsem tuto variantu už několikrát v cz viděla. nemá to tak být a není to pak ani dobré chuťově.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 5 vajíček
  • 5 polévkových lžic cukru krupice
  • 500g Mascarpone - kvalitního - ( nenahrazovat ničím alá pomazánkové máslo, to pak nemá už s Tiramisú nic společného)
  • panám amareta - pokud děláte pro děti jako někdy jí nahraďte mandlovým aroma
  • hrneček kvalitní silné kávy
  • cukrářské piškoty nejlépe italské Savoiardi
  • kakao holandského typu na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cukr a žloutky vyšleháme do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh při otočení nádoby ve které je nesmí při otočení nádoby vytékat - musí držet.

Do žloutků přidáme Mascarpone a promícháme. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků a opatrně ho vpracujeme dovnitř.

Uvaříme si silnou kávu a dáme do ní panáka Amareta, nebo mandlového aroma. Cukrářské piškoty namáčíme tak, že ho vložíme do Směsi kávy s Amaretem a otočíme. Nedržíme tam piškot ani dlouho, ale ani málo. Musíme dávat pozor, aby se vám piškoty nerozmáčely. Kor ty české jsou k rozmočení náchylnější.

Piškoty namočené ve směsi kávy a Amareta skládáme do formy a vždy naskládáme po celé ploše piškoty a na to dáme část krému. Opět dáme piškoty a nakonec krém. Uhladíme a přes sítko posypeme kakaem a dáme do lednice alespoň na několik hodin ztuhnout. Kakaem sypeme před tím než dáváme do lednice proto, aby se kakao krásně vpilo a Tiramisú pak neprášilo. není to vzhledné ba ani dobré. Rozhodně tento obrácený postup nedoporučuji byť jsem tuto variantu už několikrát v cz viděla. nemá to tak být a není to pak ani dobré chuťově.

Autor receptu Romča