Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Torta ai Lamponi - Malinový dort

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškotový korpus:

  • 10 lžic horká voda
  • 10 lžic polohrubá mouka
  • 5 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 10 lžic cukru
  • tuk na vymazání formy
  • Hrubá mouka nebo krupice na vysypání formy

Dort:

  • piškotový korpus - pokud se vám nechce péct lze jen zakoupit
  • 1/2 sladké smetany
  • 1/2dl rumu
  • 200g vanilkového pudinku - uvařeného s troškou vaječného likéru
  • 40g cukru
  • 4 pláty želatiny
  • 150g malin

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Oddělíme žloutky od bílků, mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme. 6loutky ušleháme elektrickým šlehačem do pěny- leze i ručně metličkou jen si víc máknete. Do žloutků přidáme horkou vodu a šleháme. Do této směsi po troškách zapracováváme postupně prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně přidáme. Těsto dáme do vymaštěné nebo vysprejované formy, nebo pokud pečete na podložkách tak tak a pečeme dozlatova.

Dort:

Želatinu dáme do vody, aby nám pěkně změkla. Maliny s 2 lžícemi vody si rozmixujeme tyčovým a přidáme cukr a mixujeme. želatinu si v trošce vody rozehřejeme tak, aby se nám krásně rozpustila - na mírném ohni pozor na to a přidáme ji k malinám. Piškotový korpus po upečení necháme vychladnout a teprve pak ho překrojíme na dvě poloviny. Spodní díl pokapeme rumem a potřeme rozehřátou čokoládou, teď natřeme na čokoládu uvařený pudink a přikryjeme druhým dílem piškotového korpusu. Navrch natřeme malinový krém a dozdobíme podle fantazii se meze nekladou. Dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Piškotový korpus:

  • 10 lžic horká voda
  • 10 lžic polohrubá mouka
  • 5 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 10 lžic cukru
  • tuk na vymazání formy
  • Hrubá mouka nebo krupice na vysypání formy

Dort:

  • piškotový korpus - pokud se vám nechce péct lze jen zakoupit
  • 1/2 sladké smetany
  • 1/2dl rumu
  • 200g vanilkového pudinku - uvařeného s troškou vaječného likéru
  • 40g cukru
  • 4 pláty želatiny
  • 150g malin

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Oddělíme žloutky od bílků, mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme. 6loutky ušleháme elektrickým šlehačem do pěny- leze i ručně metličkou jen si víc máknete. Do žloutků přidáme horkou vodu a šleháme. Do této směsi po troškách zapracováváme postupně prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec opatrně přidáme. Těsto dáme do vymaštěné nebo vysprejované formy, nebo pokud pečete na podložkách tak tak a pečeme dozlatova.

Dort:

Želatinu dáme do vody, aby nám pěkně změkla. Maliny s 2 lžícemi vody si rozmixujeme tyčovým a přidáme cukr a mixujeme. želatinu si v trošce vody rozehřejeme tak, aby se nám krásně rozpustila - na mírném ohni pozor na to a přidáme ji k malinám. Piškotový korpus po upečení necháme vychladnout a teprve pak ho překrojíme na dvě poloviny. Spodní díl pokapeme rumem a potřeme rozehřátou čokoládou, teď natřeme na čokoládu uvařený pudink a přikryjeme druhým dílem piškotového korpusu. Navrch natřeme malinový krém a dozdobíme podle fantazii se meze nekladou. Dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.

Zdroj viz odkaz