Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

3.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250g sušenek
  • 100g mléčná kvalitní čokoláda
  • 70g másla

Na krém:

  • 500g kvalitního bílého jogurtu
  • 500g mascarpone - nenahrazovat
  • 500ml šlehačky
  • 120g salka
  • 4 pláty želatiny

Na dozdobení:

  • Nutela

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sušenky rozdrtíme přidáme změklé máslo a povolenou čokoládu a vypracujeme jakoby těstíčko. Sušenky hodně pomačkejte nebo válečkem nadrťte, bude se Vám s nimi lépe pracovat. Toto těsto dáme na dno formy.

Mascarpone vyšleháme se smetanou - šleháme tak dlouho dokud nám nevznikne krásný hustý krém. Přidáme 450g jogurtu a salko a dál šleháme. Želatinu si dáme změknout do studené vody a když je změklá vyždímeme ji a zahřejeme 50g jogurtu a v něm rozpustíme želatinu. Takto připravenou želatinu přidáme do vyšlehané směsi a promícháme.

Nalijeme na sušenkový koprus, uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Po ztuhnutí zdobíme nutelou nebo pokud má někdo rád jiné dipy, můžete podle své chuti.

Zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 250g sušenek
  • 100g mléčná kvalitní čokoláda
  • 70g másla

Na krém:

  • 500g kvalitního bílého jogurtu
  • 500g mascarpone - nenahrazovat
  • 500ml šlehačky
  • 120g salka
  • 4 pláty želatiny

Na dozdobení:

  • Nutela

POSTUP PŘÍPRAVY:

Sušenky rozdrtíme přidáme změklé máslo a povolenou čokoládu a vypracujeme jakoby těstíčko. Sušenky hodně pomačkejte nebo válečkem nadrťte, bude se Vám s nimi lépe pracovat. Toto těsto dáme na dno formy.

Mascarpone vyšleháme se smetanou - šleháme tak dlouho dokud nám nevznikne krásný hustý krém. Přidáme 450g jogurtu a salko a dál šleháme. Želatinu si dáme změknout do studené vody a když je změklá vyždímeme ji a zahřejeme 50g jogurtu a v něm rozpustíme želatinu. Takto připravenou želatinu přidáme do vyšlehané směsi a promícháme.

Nalijeme na sušenkový koprus, uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Po ztuhnutí zdobíme nutelou nebo pokud má někdo rád jiné dipy, můžete podle své chuti.

Zdroj viz odkaz