Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tradiční vepřová pečeně

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Pečeně:

  • 1kg pečeně nebo plecka
  • 5 stroužků česneku
  • mletý zázvor
  • kmín
  • sůl
  • sádlo
  • lžíce hladké mouky
  • voda
  • cibule

Zelí huštěné bramborou:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl,kmín
  • 1 syrová nastrouhaná brambora

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.

Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.

Autor receptu Lucie Kohoutová - Recepty ze šumavské vesnice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Pečeně:

  • 1kg pečeně nebo plecka
  • 5 stroužků česneku
  • mletý zázvor
  • kmín
  • sůl
  • sádlo
  • lžíce hladké mouky
  • voda
  • cibule

Zelí huštěné bramborou:

  • 50 dkg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • sádlo
  • sůl,kmín
  • 1 syrová nastrouhaná brambora

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.

Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.

Autor receptu Lucie Kohoutová - Recepty ze šumavské vesnice