Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Trdlouši s ořechy

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA TĚSTO:

  • 300g hladké mouky
  • 100g cukru krupice
  • asi 150 ml mléka
  • 20g droždí
  • 100g másla
  • půl lžičky soli2
  • žloutky

NA NÁPLŇ:

  • asi 150/180g mletých vlašských ořechů
  • cukr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Na nádivku smícháme mleté ořechy s cukrem a skořicí...1/3 dáme stranou. V míse rozdrobíme droždí promícháme se lžící cukru a pak přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme, posypeme moukou, necháme vzejít kvásek asi 15 minut.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky, zbytek mléka a kvásek, vypracujeme tvárné těsto, které necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto propracujeme a pak na pomoučeném vále vyválíme obdélník, který potřeme rozšlehaným vejcem a pak posypeme ořechovou směsí a smotáme. Hotovo teď už jen krájíme velice ostrým nožem plátky silné asi 1,5 cm, klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechovou směsí. Pečeme při 180 st. dozlatova.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Květa Kalvodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA TĚSTO:

  • 300g hladké mouky
  • 100g cukru krupice
  • asi 150 ml mléka
  • 20g droždí
  • 100g másla
  • půl lžičky soli2
  • žloutky

NA NÁPLŇ:

  • asi 150/180g mletých vlašských ořechů
  • cukr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Na nádivku smícháme mleté ořechy s cukrem a skořicí...1/3 dáme stranou. V míse rozdrobíme droždí promícháme se lžící cukru a pak přilijeme trochu vlažného mléka, promícháme, posypeme moukou, necháme vzejít kvásek asi 15 minut.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky, zbytek mléka a kvásek, vypracujeme tvárné těsto, které necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto propracujeme a pak na pomoučeném vále vyválíme obdélník, který potřeme rozšlehaným vejcem a pak posypeme ořechovou směsí a smotáme. Hotovo teď už jen krájíme velice ostrým nožem plátky silné asi 1,5 cm, klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechovou směsí. Pečeme při 180 st. dozlatova.

Dobrou chuť!!!

Autor receptu Květa Kalvodová