Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tunel z Be Be sušenek

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 1 balíček BeBe sušenek kakaových (130 g)
  • 100 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 2 PL mléka

NÁPLŇ BÍLÁ:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 60 g cukru moučka
  • 3 želatinové plátky

NÁPLŇ ČERVENÁ:

  • 200 g malin (čerstvých nebo i mražených)
  • 50 g cukru krupice
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • asi 10 dětských piškotů
  • asi 10 čerstvých malin
  • několik Be Be sušenek celých
  • kousek čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nasypeme do ní sušenkovou směs a lžící upravíme tak, abychom vytvořili stejně silnou vrstvu podél stěn formy. (Neumačkáme moc silně, spíš jen mírně, aby nebyly stěny hřbetu moc tvrdé a moučník by se pak hůř krájel.) Dáme na chvíli do ledničky ztvrdnout.

Maliny povaříme s cukrem a přepasírujeme. Všechny plátky želatiny necháme nabobtnat v hodně studené vodě. 3 plátky lehce vymačkáme a rozpustíme je v ještě teplé malinové šťávě.

Další 3 plátky rozpustíme ve 3 lžících vody a vmícháme je k rozmíchanému tvarohu se zakysanou smetanou s cukrem.

Do důlku ve formě nalijeme trochu tvarohové náplně, poklademe piškoty, nalijeme malinovou náplň, přidáme čerstvé maliny, doplníme zbývající tvarohovou hmotou, opatrně přikryjeme celými sušenkami a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Moučník překlopíme na tác, odstraníme fólii a pocákáme čokoládou. Krájíme nožem pilkou.

Náplně můžeme různě obměňovat.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:

  • 1 balíček BeBe sušenek kakaových (130 g)
  • 100 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 2 PL mléka

NÁPLŇ BÍLÁ:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 60 g cukru moučka
  • 3 želatinové plátky

NÁPLŇ ČERVENÁ:

  • 200 g malin (čerstvých nebo i mražených)
  • 50 g cukru krupice
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • asi 10 dětských piškotů
  • asi 10 čerstvých malin
  • několik Be Be sušenek celých
  • kousek čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem. Sušenky rozdrtíme a promícháme s rozpuštěnou čokoládou. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nasypeme do ní sušenkovou směs a lžící upravíme tak, abychom vytvořili stejně silnou vrstvu podél stěn formy. (Neumačkáme moc silně, spíš jen mírně, aby nebyly stěny hřbetu moc tvrdé a moučník by se pak hůř krájel.) Dáme na chvíli do ledničky ztvrdnout.

Maliny povaříme s cukrem a přepasírujeme. Všechny plátky želatiny necháme nabobtnat v hodně studené vodě. 3 plátky lehce vymačkáme a rozpustíme je v ještě teplé malinové šťávě.

Další 3 plátky rozpustíme ve 3 lžících vody a vmícháme je k rozmíchanému tvarohu se zakysanou smetanou s cukrem.

Do důlku ve formě nalijeme trochu tvarohové náplně, poklademe piškoty, nalijeme malinovou náplň, přidáme čerstvé maliny, doplníme zbývající tvarohovou hmotou, opatrně přikryjeme celými sušenkami a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Moučník překlopíme na tác, odstraníme fólii a pocákáme čokoládou. Krájíme nožem pilkou.

Náplně můžeme různě obměňovat.

Autor receptu Ivana Nawratová