Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tvarohový koláč s mákem a jablky

3.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g špaldové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • citónová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 panák amaretta
  • hrst sekaných mandlí
  • 50 g mletého máku
  • 1 a 1/2 pl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 jablka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tvaroh vyšleháme společně s mákem, vejci, citronovou šťávou a citronovou kůrou na hladký krém. Přilijeme amaretto a vmícháme cca 2/3 sekaných mandlí. Na závěr přimícháme špaldouvou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme hladké těsto bez hrudek. Určitě jste si všimli, že cukr nepoužívám a jsem zvyklá na přirozenou sladkost základních surovin. Pokud na vás ale bude těsto mál sladké, přiejte trochu sladidla, např. rýžového sirupu. Těsto nalijeme do připravené kulaté formy, ozdobíme jablky, které jsme si pokrájeli na plátky a zasypeme zbytkem mandlí.

Takto připravený koláč pečeme při 180 stupňích cca 30 minut. Stav propečení pro jistotu zkontrolujte pomocí špejle, případně ještě dopékejte o chvíli déle.

Dobrou chuť

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 8

Autor receptu Mary´s KitchenLove

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150 g špaldové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • citónová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 panák amaretta
  • hrst sekaných mandlí
  • 50 g mletého máku
  • 1 a 1/2 pl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 jablka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tvaroh vyšleháme společně s mákem, vejci, citronovou šťávou a citronovou kůrou na hladký krém. Přilijeme amaretto a vmícháme cca 2/3 sekaných mandlí. Na závěr přimícháme špaldouvou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme hladké těsto bez hrudek. Určitě jste si všimli, že cukr nepoužívám a jsem zvyklá na přirozenou sladkost základních surovin. Pokud na vás ale bude těsto mál sladké, přiejte trochu sladidla, např. rýžového sirupu. Těsto nalijeme do připravené kulaté formy, ozdobíme jablky, které jsme si pokrájeli na plátky a zasypeme zbytkem mandlí.

Takto připravený koláč pečeme při 180 stupňích cca 30 minut. Stav propečení pro jistotu zkontrolujte pomocí špejle, případně ještě dopékejte o chvíli déle.

Dobrou chuť

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 8

Autor receptu Mary´s KitchenLove