Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tvarohový koláč s mandarinkou

3.5 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 200g hladké mouky
  • špetka kypřícího prášku
  • alobal a fazole na pečení

Náplň:

  • 250G měkkého tvarohu
  • 100g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany
  • vanilkový pudink prášek
  • 4 bílky
  • 150g malin , mandarinek apod

Na ozdobu:

  • ovoce které jste si vybrali do dortu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kousky změklého másla, cukry, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru utřeme a přidáme prosátou mouku s kypř. práškem do pečiva.

Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme pečícím papírem, překryjeme ho alobalem a nasypeme na něj fazole. Ve vyhřáté troubě korpus předpékáme při 200 stupních cca 15 minut.

Na náplň ušleháme tvaroh, polovinu cukru, žloutky, zakysanou smetanu a pudinkový prášek. Z bílků a zbytku cukru ušleháme sníh a vmícháme lehce do tvarohu.

Korpus vyndáme z trouby a odstraníme fazole i alobal, rozetřeme na něj polovinu náplně a pokryjeme malinami a přetřeme zbylou náplní. Pečeme zhruba na 160 stupňů 40 minut. Dáme vychladnout a před podáváním zdobíme ovocem.

Autor receptu Miladka Vavríková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 150g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 200g hladké mouky
  • špetka kypřícího prášku
  • alobal a fazole na pečení

Náplň:

  • 250G měkkého tvarohu
  • 100g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 ml zakysané smetany
  • vanilkový pudink prášek
  • 4 bílky
  • 150g malin , mandarinek apod

Na ozdobu:

  • ovoce které jste si vybrali do dortu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kousky změklého másla, cukry, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru utřeme a přidáme prosátou mouku s kypř. práškem do pečiva.

Z těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme pečícím papírem, překryjeme ho alobalem a nasypeme na něj fazole. Ve vyhřáté troubě korpus předpékáme při 200 stupních cca 15 minut.

Na náplň ušleháme tvaroh, polovinu cukru, žloutky, zakysanou smetanu a pudinkový prášek. Z bílků a zbytku cukru ušleháme sníh a vmícháme lehce do tvarohu.

Korpus vyndáme z trouby a odstraníme fazole i alobal, rozetřeme na něj polovinu náplně a pokryjeme malinami a přetřeme zbylou náplní. Pečeme zhruba na 160 stupňů 40 minut. Dáme vychladnout a před podáváním zdobíme ovocem.

Autor receptu Miladka Vavríková