Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Tvarožník s jahodami

4.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 70g másla
  • 50g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 180g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1-2 lžíce studené vody

Krém:

  • 500g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 120g moučkového cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  •  300g jahod

POSTUP PŘÍPRAVY:

V robotu necháme zpracovat povolené máslo a cukr, přidáme vejce a kakao.  Následně nasypeme mouku s prášek do pečiva. Podle výsledné konzistence přidáme po lžicích studenou vodu (vždy počkáme, jak vypadá těsto po zpracování jedné lžíce, když je stále moc sypké, přidáme další).

Do koláčové formy o průměru 26 cm vytlačíme zpracované těsto (mám skleněnou, takže není nutné vymazávat, těsto je dost máslové a jde po upečení pěkně ven. Kdo nemá formu s dobrým povrchem, tak bude muset formu vymazat a vysypat hrubou moukou a těsto rozválet a do formy přenést).

Troubu si rozpálíme na 160-180°C, na spodní rošt vložíme plech s horkou vodou (cca 2 litry).

Tvaroh, vejce a oba cukry pečlivě promícháme (nešleháme). Přidáme mouku a škrob a opět zamícháme do jednolité hmoty. Krém vylijeme  na připravené těsto a lehce zaklepeme formou, aby se rozteklo do všech koutů a mělo rovný povrch.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek, překrojíme napůl a vložíme na krém a zatlačíme je do něj. Formu dáme do trouby a pečeme asi 50-60 minut.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 70g másla
  • 50g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 180g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1-2 lžíce studené vody

Krém:

  • 500g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 120g moučkového cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  •  300g jahod

POSTUP PŘÍPRAVY:

V robotu necháme zpracovat povolené máslo a cukr, přidáme vejce a kakao.  Následně nasypeme mouku s prášek do pečiva. Podle výsledné konzistence přidáme po lžicích studenou vodu (vždy počkáme, jak vypadá těsto po zpracování jedné lžíce, když je stále moc sypké, přidáme další).

Do koláčové formy o průměru 26 cm vytlačíme zpracované těsto (mám skleněnou, takže není nutné vymazávat, těsto je dost máslové a jde po upečení pěkně ven. Kdo nemá formu s dobrým povrchem, tak bude muset formu vymazat a vysypat hrubou moukou a těsto rozválet a do formy přenést).

Troubu si rozpálíme na 160-180°C, na spodní rošt vložíme plech s horkou vodou (cca 2 litry).

Tvaroh, vejce a oba cukry pečlivě promícháme (nešleháme). Přidáme mouku a škrob a opět zamícháme do jednolité hmoty. Krém vylijeme  na připravené těsto a lehce zaklepeme formou, aby se rozteklo do všech koutů a mělo rovný povrch.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek, překrojíme napůl a vložíme na krém a zatlačíme je do něj. Formu dáme do trouby a pečeme asi 50-60 minut.

Autor receptu i fotografií Marcela - Pradobroty