Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vaječňák podle naší babi

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka - ( recept na Salko viz odkaz )
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.

Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.

Potom dáme do kovové misky a šleháme - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.

Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.

Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 4 ks žloutek
  • salko - dělám doma, může být kupovaný v tom případě jedna plechovka - ( recept na Salko viz odkaz )
  • hnědý rum - podle chuti - ( každý ví sám jak nejlépe chutná jemu )
  • 1ks vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, šleháme deset minut.

Přidáme kondenzované mléko a opět cca 10 minut šleháme. Necháme odpočinout cca 5 minutek.

Potom dáme do kovové misky a šleháme - pozor nesmí se vařit. Stále míchat - tento krok je důležitý kvůli žloutkům a jejich tepelnému zpracování.

Dáme zchladit na pokojovou teplotu. Dávám misku do kastrolu s vodou.

Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Nalejeme do sklenice a dáme zchladit do ledničky.

Autor receptu Romča