Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vaječný koňak jak má být

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 6 domácích žloutků
  • 2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
  • 1 salko
  • 2 tatry
  • 0.5l rumu
  • kokos
  • zrnková káva

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme

Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.

Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku

Autor receptu Květa Kalvodová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

  • 6 domácích žloutků
  • 2 vanilkové cukry- kdo má rád hodně sladké, tak ještě 80-100g moučového
  • 1 salko
  • 2 tatry
  • 0.5l rumu
  • kokos
  • zrnková káva

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky oddělíme od bílků, dáme do mísy, přidáme vanilkové cukry. Šlehačem pořádně ušleháme do pěny Pak přilijeme salko, tatry,opět řádně vyšleháme

Nakonec po částech vléváme rum, pořádně zamícháme, přes cedník lijeme do lahví. Pokud chceme kávový koňak, dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu. Pokud chceme kokosový.

Koňak je silnější, takže kdo má rád sladší, přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu, ale takto nám chutná nejvíce. Rum krásně zakonzervuje žloutky, nemusíte se bát syrových vajec, koňak vydrží i dva roky v chladu, ale většinou se vypije rychleji. Z tohoto množství je asi litr a půl koňaku

Autor receptu Květa Kalvodová