Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Valentýnský řez

4.3 3

POSTUP PŘÍPRAVY

SVĚTLÉ TĚSTO:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce špaldové mouky hladké
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)

KAKAOVÉ TĚSTO:

  • 6 vajec
  • 6 lžic špaldové mouky hladké
  • 4 lžíce třtinového cukru (very dark)
  • 1-2 lžíce bio kakaového prášku

VIŠŇOVÁ MARMELÁDA NA POTŘENÍ:

  • 400ml rostlinné šlehačky
  • 250g měkkého tvarohu
  • 100g hořké čokolády (Vivani)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.

Autor receptu Michaela Lentesová

POSTUP PŘÍPRAVY

SVĚTLÉ TĚSTO:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce špaldové mouky hladké
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)

KAKAOVÉ TĚSTO:

  • 6 vajec
  • 6 lžic špaldové mouky hladké
  • 4 lžíce třtinového cukru (very dark)
  • 1-2 lžíce bio kakaového prášku

VIŠŇOVÁ MARMELÁDA NA POTŘENÍ:

  • 400ml rostlinné šlehačky
  • 250g měkkého tvarohu
  • 100g hořké čokolády (Vivani)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.

Autor receptu Michaela Lentesová