Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vanilkove nebo

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 vajcia
  • 200ml vlažne plnotučne mlieko
  • 50g roztopeneho masla
  • 1 šalka práškoveho cukru
  • 2 šalky špaldovej muky T812
  • štipka muškatoveho orieška
  • 1/2 lusku bourbon vanilly
  • 1čjl vanilla extrakt
  • 1čjl kuchynská soda
  • (použivam šalky s objemom 250ml)

  • 2 vajcia
  • 3pl práškoveho cukru
  • 1/2 lusku bourbon vanilla
  • 1čjl vanilla extrakt
  • 1čjl kukuričny škrob
  • 50g zmaknuteho masla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Postup je jasny všetky zložky spolu zmiešat do kompaktneho cesta. Vyliat do vymastenej formy a piect na 180°C 45 minut.

Plnku si urobime v miske vo vodnom kupeli, ale ja to robim v hrnci NO musite dávat pozor aby sa to nezgrclo. Čiže vajcia s cukrom vyšlaháme pri miernej teplote, pridáme kukuričny škrob. Akonáhle sa začne tvorit lepkavá hmota odstavite od tepla. Pridáte vanilla lusk aj extrakt a dobre premiešate. Hned zamiešajte maslo a dajte vychladnut, popripade aj na pol hodinu do chladničky.

Vychladeny korpus rozdelte vo dvoje a naplňte kremom, ja som zdobila čučoriedkami. Na vrch poprášit cukrom, ozdobit čučoriedkami a mandlami.

TIP: AK SA VÁM KORPUS VYDUJE VELMI PRI PEČENI TAK VRCHOLEC TROŠKU ZREŽTE. VYTVORI SA PLOCHA NA ZDOBENIE ČUČORIEDKAMI ...

Autor receptu Monika Geciová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 vajcia
  • 200ml vlažne plnotučne mlieko
  • 50g roztopeneho masla
  • 1 šalka práškoveho cukru
  • 2 šalky špaldovej muky T812
  • štipka muškatoveho orieška
  • 1/2 lusku bourbon vanilly
  • 1čjl vanilla extrakt
  • 1čjl kuchynská soda
  • (použivam šalky s objemom 250ml)

  • 2 vajcia
  • 3pl práškoveho cukru
  • 1/2 lusku bourbon vanilla
  • 1čjl vanilla extrakt
  • 1čjl kukuričny škrob
  • 50g zmaknuteho masla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Postup je jasny všetky zložky spolu zmiešat do kompaktneho cesta. Vyliat do vymastenej formy a piect na 180°C 45 minut.

Plnku si urobime v miske vo vodnom kupeli, ale ja to robim v hrnci NO musite dávat pozor aby sa to nezgrclo. Čiže vajcia s cukrom vyšlaháme pri miernej teplote, pridáme kukuričny škrob. Akonáhle sa začne tvorit lepkavá hmota odstavite od tepla. Pridáte vanilla lusk aj extrakt a dobre premiešate. Hned zamiešajte maslo a dajte vychladnut, popripade aj na pol hodinu do chladničky.

Vychladeny korpus rozdelte vo dvoje a naplňte kremom, ja som zdobila čučoriedkami. Na vrch poprášit cukrom, ozdobit čučoriedkami a mandlami.

TIP: AK SA VÁM KORPUS VYDUJE VELMI PRI PEČENI TAK VRCHOLEC TROŠKU ZREŽTE. VYTVORI SA PLOCHA NA ZDOBENIE ČUČORIEDKAMI ...

Autor receptu Monika Geciová