Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vanilkové rohlíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 210 g másla
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g loupaných strouhaných mandlí
  • 35 g cukru
  • 2 žloutky
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mouky na vále rozdrobíme tuk, přidáme mandle, cukr a zaděláme žloutky. Uhněteme hladké těsto a necháme v chladu odpočívat (klidně do druhého dne). Těsto pak hnětením trochu prohřejeme v rukách, vyválíme postupně dlouhého, tenkého hada, ze kterého ukrajujeme tupou stranou nože malé kousky a tvarujeme rohlíčky.

Pečeme na 160°C asi 10 minut (maximálně do zrůžovění), necháme maličko vychladnout (horké se hodně lámou) a obalujeme v cukru s vanilkou.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 210 g másla
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g loupaných strouhaných mandlí
  • 35 g cukru
  • 2 žloutky
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mouky na vále rozdrobíme tuk, přidáme mandle, cukr a zaděláme žloutky. Uhněteme hladké těsto a necháme v chladu odpočívat (klidně do druhého dne). Těsto pak hnětením trochu prohřejeme v rukách, vyválíme postupně dlouhého, tenkého hada, ze kterého ukrajujeme tupou stranou nože malé kousky a tvarujeme rohlíčky.

Pečeme na 160°C asi 10 minut (maximálně do zrůžovění), necháme maličko vychladnout (horké se hodně lámou) a obalujeme v cukru s vanilkou.

Autor receptu a fotografií Marcela - Pradobroty