Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 80g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 240g másla
  • 170g vlašských ořechů mletých
  • 320g hladké mouky
  • vanilkový cukr a moučkový na obalení rohlíčků

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mísy dáme všechny suroviny a zamícháme vařečkou. Teď už přichází na řadu naše ruce a pěkně vypracujeme krásné hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc, ale nemusíte. Jednou jsem na rohlíčky zapoměla a nechala jsem odpočívat pouze dvě hodinky a také se povedlo. Původní recept, ale hovoří jasně nechat do druhého dne :-)

Druhý den vyndáme těsto a tvoříme rohlíčky buď tvořítkem jak je dnes již běžné a nebo klasika, kterou zastávám já. Líbí se mi jak je každý rohlíček jiný, připomíná mi to moje dětství. Tahle stará technika je jednoduchá. Na pomoučněný vál dáme těsto, kousek odřízneme a vyválime hada. Hada pak nožem krájíme na přibližně stejně dlouhé kousky, které následně zatočíme :-) Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca na 180 stupňů do růžova. Nahoře jsou vždy světlejší, ale na spodní straně jsou krásně růžové. Tím se budeme řídit. V míse si smícháme vanilkové cukry s cukrem moučkovým a hned po upečení ještě horké obalujeme rohlíčky v této směsi cukrů.

Dobrou chuť !!

Autor receptu Romča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 80g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 240g másla
  • 170g vlašských ořechů mletých
  • 320g hladké mouky
  • vanilkový cukr a moučkový na obalení rohlíčků

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mísy dáme všechny suroviny a zamícháme vařečkou. Teď už přichází na řadu naše ruce a pěkně vypracujeme krásné hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout, nejlépe přes noc, ale nemusíte. Jednou jsem na rohlíčky zapoměla a nechala jsem odpočívat pouze dvě hodinky a také se povedlo. Původní recept, ale hovoří jasně nechat do druhého dne :-)

Druhý den vyndáme těsto a tvoříme rohlíčky buď tvořítkem jak je dnes již běžné a nebo klasika, kterou zastávám já. Líbí se mi jak je každý rohlíček jiný, připomíná mi to moje dětství. Tahle stará technika je jednoduchá. Na pomoučněný vál dáme těsto, kousek odřízneme a vyválime hada. Hada pak nožem krájíme na přibližně stejně dlouhé kousky, které následně zatočíme :-) Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca na 180 stupňů do růžova. Nahoře jsou vždy světlejší, ale na spodní straně jsou krásně růžové. Tím se budeme řídit. V míse si smícháme vanilkové cukry s cukrem moučkovým a hned po upečení ještě horké obalujeme rohlíčky v této směsi cukrů.

Dobrou chuť !!

Autor receptu Romča