Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vánoční zelňačka - kyselačka

4.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • kysané zelí
  • brambory
  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • cukr
  • citron nebo ocet
  • podravka
  • vejce uvařená natvrdo
  • popř. Magi dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky - já nedávám ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky ).

Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • kysané zelí
  • brambory
  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • cukr
  • citron nebo ocet
  • podravka
  • vejce uvařená natvrdo
  • popř. Magi dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY:

K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale vytvoří tužší kůrčičku. Když jsou brambory měkké, smícháme je se zelím a vlijeme všechny smetany ( kdo má rád, může si do smetan rozkvrdlat trošku hladké mouky - já nedávám ). Dochutíme solí a cukrem, dle chuti můžeme přikyselit šťávou z citronu nebo octem, přidáme trochu podravky, popř. magi - vše podle chuti, jak kdo má rád. Nakonec přidáme 3-4 vejce uvařená na tvrdo, nakrájená na malé kostičky ( já používám kráječ na vajíčka - jednou nakrájené vajíčko otočím a znovu překrojím - vzniknou maličké hranolky ).

Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))

Autor receptu: Lucie Kratochvílová