Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Veganské řízky z bedel

5.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • bedly
  • kukuřičný škrob
  • žitná mouka
  • olej
  • voda

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V lese najdeme bedly.

2. Jdeme do obchodu koupit hrašku, kterou nemají a tak zakoupíme kukuřičný škrob.

3. Připravíme kašičku: do mísy vysypeme škrob a nalejeme vodu tak, že je to po promíchání hrozně řídký.

4. Vememe žitnou mouku, dáme do sklenice, přilijeme vodu, uzavřeme a protřeseme, nalijeme do mísy a hurá, kašička se povedla.

5. Do woku nalejeme hodně oleje a pořádně rozpálíme.

6. Obalujeme v těstíčku a šup s tím do woku.

Na dvě bedly kašičky bylo hodně, tak jsem ještě obalil na kolečka nakrájený lilek, který jsem nechal asi 30min vypotit.

Hodila by se k tomu sojanéza, kterou jsem ovšem nekoupil, tak jsem si vystačil s kremžskou hořčicí.

Autor receptu Michal Koman

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • bedly
  • kukuřičný škrob
  • žitná mouka
  • olej
  • voda

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V lese najdeme bedly.

2. Jdeme do obchodu koupit hrašku, kterou nemají a tak zakoupíme kukuřičný škrob.

3. Připravíme kašičku: do mísy vysypeme škrob a nalejeme vodu tak, že je to po promíchání hrozně řídký.

4. Vememe žitnou mouku, dáme do sklenice, přilijeme vodu, uzavřeme a protřeseme, nalijeme do mísy a hurá, kašička se povedla.

5. Do woku nalejeme hodně oleje a pořádně rozpálíme.

6. Obalujeme v těstíčku a šup s tím do woku.

Na dvě bedly kašičky bylo hodně, tak jsem ještě obalil na kolečka nakrájený lilek, který jsem nechal asi 30min vypotit.

Hodila by se k tomu sojanéza, kterou jsem ovšem nekoupil, tak jsem si vystačil s kremžskou hořčicí.

Autor receptu Michal Koman