Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.

Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát...

Je to fakt veliká dobrůtka

Autor receptu: Lucie Kratochvílová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.

Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát...

Je to fakt veliká dobrůtka

Autor receptu: Lucie Kratochvílová