Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vepřové vindaloo

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • olej
  • 4-8str.česneku rozmixovyny nebo prolisovany
  • 3čer.cibule,nakrájené nebo rozmixované
  • 4čer.chilli papričky,nakrájené najemno
  • 500g vepř.plece,nakrájené na kostky
  • 500g zralých rajčat(nebo v plechu krájené)
  • 1-2lžíce raj.protlaku
  • 1-4lžičky mletého chilli
  • sůl,pepř

NA PASTU VINDALOO

  • 2cm kousek zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky semínek hořčice,drcených
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2lžičky garam masaly
  • 1 lžička kajánského pepře
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička krupicového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdiv pripravte pastu:zazvor nastrouhejte najemno,dejte do misky a pridejte ostatni suroviny a promichejte. Olej rozehrejte na panvi a osmahnete cibuli a cesnek,pak prisypte maso a opekejte do hneda.Pridejte chilli papricky,rajcata,raj.protlak a nakonec pridejte pripravenou pastu a dochutte mletym chilli. Osolte,opeprete a varte tak hodinu.Obcas promichejte a podle potreby prilijte max.pul hrnicku vody.Vindaloo nesmi byt suche. Pamatujte,ze indicka kuchyne je hodne ostra,ale kazdy si palivost muze udelat podle sebe a nemusi mu u toho shoret pusa

Autor receptu Petra Pěnkavová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • olej
  • 4-8str.česneku rozmixovyny nebo prolisovany
  • 3čer.cibule,nakrájené nebo rozmixované
  • 4čer.chilli papričky,nakrájené najemno
  • 500g vepř.plece,nakrájené na kostky
  • 500g zralých rajčat(nebo v plechu krájené)
  • 1-2lžíce raj.protlaku
  • 1-4lžičky mletého chilli
  • sůl,pepř

NA PASTU VINDALOO

  • 2cm kousek zázvoru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky semínek hořčice,drcených
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2lžičky garam masaly
  • 1 lžička kajánského pepře
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička krupicového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdiv pripravte pastu:zazvor nastrouhejte najemno,dejte do misky a pridejte ostatni suroviny a promichejte. Olej rozehrejte na panvi a osmahnete cibuli a cesnek,pak prisypte maso a opekejte do hneda.Pridejte chilli papricky,rajcata,raj.protlak a nakonec pridejte pripravenou pastu a dochutte mletym chilli. Osolte,opeprete a varte tak hodinu.Obcas promichejte a podle potreby prilijte max.pul hrnicku vody.Vindaloo nesmi byt suche. Pamatujte,ze indicka kuchyne je hodne ostra,ale kazdy si palivost muze udelat podle sebe a nemusi mu u toho shoret pusa

Autor receptu Petra Pěnkavová