Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

5.0 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • 4x Kakaový pudink v prášku od Oetkera
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Moučkový cukr 150g
  • Rum 2 lžíce
  • Olej 200ml

NÁPLŇ:

  • Mléko 1l
  • Vanilkový pudink od Oetkera 2ks
  • Vanilkový cukr 1ks
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Měkký tvaroh 2ks
  • Želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1ks
  • Višňový kompot velký 2ks

DÁLE:

  • Šlehačka 2ks
  • Ztužovač šlehačky 2ks
  • Zakysaná smetana 2ks
  • Vanilkový cukr 2ks

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st. cca 15-20 min. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, poklademe hustě zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.

Náplň: uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.

Višně používám kompotové vypeckované nebo čerstvé vypeckuji, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný nejen višňový.

Vypadá to složitě, ale opravdu není .-)

Autor receptu i fotografie Zita Matějková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • 4x Kakaový pudink v prášku od Oetkera
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Moučkový cukr 150g
  • Rum 2 lžíce
  • Olej 200ml

NÁPLŇ:

  • Mléko 1l
  • Vanilkový pudink od Oetkera 2ks
  • Vanilkový cukr 1ks
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Měkký tvaroh 2ks
  • Želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1ks
  • Višňový kompot velký 2ks

DÁLE:

  • Šlehačka 2ks
  • Ztužovač šlehačky 2ks
  • Zakysaná smetana 2ks
  • Vanilkový cukr 2ks

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st. cca 15-20 min. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, poklademe hustě zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.

Náplň: uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.

Višně používám kompotové vypeckované nebo čerstvé vypeckuji, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný nejen višňový.

Vypadá to složitě, ale opravdu není .-)

Autor receptu i fotografie Zita Matějková