Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Višňovo - pudinkové řezy

4.3 3

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL oleje
  • 5 PL horké vody
  • ½ prášku do pečiva

Náplň višňová:

  • 1 višňový kompot
  • 1 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Náplň pudinková:

  • 400 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 50 g másla

Dále:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 Smeta – fix
  • čokoládové zdobení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut. Vychladlý piškot rozkrojíme na polovinu (30 x 20 cm).

Vypeckované višně z kompotu dolijeme šťávou do 500 ml a uvaříme s cukrem a pudinkovým práškem. Horkou višňovou náplň nalijeme na 1 díl piškotu, uložený na tácu. Necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, vmícháme do něj máslo a ještě horký nalijeme na višňovou vrstvu. Přiložíme druhý plát piškotu. Před podáváním natřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme zdobením.

Autor receptu Ivana Nawratová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL oleje
  • 5 PL horké vody
  • ½ prášku do pečiva

Náplň višňová:

  • 1 višňový kompot
  • 1 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Náplň pudinková:

  • 400 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 50 g másla

Dále:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 Smeta – fix
  • čokoládové zdobení

POSTUP PŘÍPRAVY:

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut. Vychladlý piškot rozkrojíme na polovinu (30 x 20 cm).

Vypeckované višně z kompotu dolijeme šťávou do 500 ml a uvaříme s cukrem a pudinkovým práškem. Horkou višňovou náplň nalijeme na 1 díl piškotu, uložený na tácu. Necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, vmícháme do něj máslo a ještě horký nalijeme na višňovou vrstvu. Přiložíme druhý plát piškotu. Před podáváním natřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme zdobením.

Autor receptu Ivana Nawratová