Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vláčný mrkvový perník

Autor AutordesnaVzkaz
4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté)
  • 1 hrnek cukru (nejlépe třtinovýdo perníků je více než vhodný)
  • 1 lžíci kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene bez fosfátů)
  • 1 hrnek libovolného mléka (vyzkoušené mám klasické sojové i rýžové)
  • 100 ml kvalitního slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 větší na jemno nastrouhanou mrkev
  • 2 lžíce třtinové melasy (lze vynechats ní je to ale lepší)

Na polevu:

  • ¾ tabulky hořké čokolády
  • cca 70ml mléka nebo smetany
  • 2 lžíce marmelády (nejlépe meruňkové)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience – mouku, cukr, kakao, koření, kypřící prášek.

Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce.

Vše spojte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem.

Do těsta přidejte 2 lžíce melasy a úplně nakonec jednu větší na jemno nastrouhanou mrkev.

Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy.

Pečte na 160°C 25 – 30 minut.

Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert.

Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?

1.¾ tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat.

2.Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády

Autor receptu desna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem 1 hrnek polohrubé klasické a 1 hrnek špaldové jemně mleté)
  • 1 hrnek cukru (nejlépe třtinovýdo perníků je více než vhodný)
  • 1 lžíci kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 kypřící prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene bez fosfátů)
  • 1 hrnek libovolného mléka (vyzkoušené mám klasické sojové i rýžové)
  • 100 ml kvalitního slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1 větší na jemno nastrouhanou mrkev
  • 2 lžíce třtinové melasy (lze vynechats ní je to ale lepší)

Na polevu:

  • ¾ tabulky hořké čokolády
  • cca 70ml mléka nebo smetany
  • 2 lžíce marmelády (nejlépe meruňkové)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Nejdříve smíchejte všechny sypké ingredience – mouku, cukr, kakao, koření, kypřící prášek.

Pak smíchejte všechny tekuté ingredience – mléko, olej a vejce.

Vše spojte dohromady, buď ručně nebo elektrickým šlehačem.

Do těsta přidejte 2 lžíce melasy a úplně nakonec jednu větší na jemno nastrouhanou mrkev.

Těsto vylijte na vymazaný a např. hrubou moukou vysypaný menší plech nebo do kulaté dortové formy.

Pečte na 160°C 25 – 30 minut.

Perník můžete jíst třeba jako zdravou snídani nebo svačinu, pokud ho ale potřete domácí čokoládovou polevou, máte z něj rázem skvělý dezert.

Jak na úžasnou jednoduchou měkkou domácí čokoládovou polevu?

1.¾ tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat.

2.Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády

Autor receptu desna