Hledat
Filters

Vuřty podle Zbyňka

Potřebné přísady:
  • 7 cibulí
  • nové koření
  • vuřty
  • pepř
  • kečup
  • sladká a pálivá paprika
  • česnek
  • černé pivo
  • bobkový list
  • alobal
Postup přípravy:
  1. Oloupeme a nakrájíme si na půl kolečka asi 7 cibulí.
Do prořízlých vuřtů vkládáme cibuli a klademe je do pekáče který jsme též vyložily cibulí.
Nadrtíme si v hmoždíři nové koření, trochu pepře. To celé smícháme s kvalitním kečupem, sypanou paprikou sladkou a pálivou, nalisovaným česnekem a černým pivem.
  2. Marinádu vlijeme na vuřty ke kterým přidáme vavřín – bobkový list.
Pečeme v troubě v přikrytém pekáči – dobře poslouží alobal. S teplotou to nijak nepřeháníme, pečte vuřty dlouho aby došlo k jejich rozbahnění, receptu se také říkává Bahňáci.
  3. Na závěr alobal, či dekl z pekáče sejměte a vypečte – pozor má tendenci se pálit, vše na mírném stupni pečení. Tohle jídlo skvěle chutná s domácím chlebem a pivem a jako startovací pokrm potěší na každé víkendové párty. Tak dobrou chuť a na zdraví
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist