Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Vynikající jahodové řezy

5.0 5

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na piškot:

  • 4 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1/2 dcl oleje
  • 1 dcl teplé vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 1/2 kg jahod
  • 1 vanilkový pudink
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém.

Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.

Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodami a zalijeme želatinou - fantazii se meze nekladou!!!

Dobrou chuť

Autor receptu Libuše F.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Na piškot:

  • 4 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1/2 dcl oleje
  • 1 dcl teplé vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 1/2 kg jahod
  • 1 vanilkový pudink
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém.

Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.

Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodami a zalijeme želatinou - fantazii se meze nekladou!!!

Dobrou chuť

Autor receptu Libuše F.