Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zákusek s ořechy

4.4 7

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 150g cukru moučka
  • 200g hery
  • 2 rovné lžičky sody rozmíchané se 2 lžícemi mléka.
  • Rum

OŘECHOVÝ VRCH:

  • 200g nasekaných vlašských ořechů
  • 100g cukru moučka
  • 125g hery
  • 2 lžíce medu

KRÉM:

  • 1/2 l mléka
  • 5 lžic dětské krupičky
  • 160g cukru moučka
  • 1 hera (máslo)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na plech (nejlépe na pečící papír) a upečeme. Ještě teplé ho pak pokapeme rumem. Druhý díl těsta si také rozválíme na plech, na něj vlijeme ořechový vrch a upečeme.

Ořechový vrch: Všechny suroviny svaříme na plotně, dokud se nám vše krásně nespojí.

Krém: Z mléka a krupičky uvaříme hustou kaši. Cukr si utřeme s herou. Vychladlou kaši pak vešleháme do másla.

První plát pokapaný rumem potřeme krémem a na něj položíme druhý plát s ořechy. Ořechy musí být nahoře. Necháme pořádně vychladit, nejlépe do druhého dne.

Autor receptu Šárka zdroj viz odkaz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • 1/2 kg polohrubé mouky
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 150g cukru moučka
  • 200g hery
  • 2 rovné lžičky sody rozmíchané se 2 lžícemi mléka.
  • Rum

OŘECHOVÝ VRCH:

  • 200g nasekaných vlašských ořechů
  • 100g cukru moučka
  • 125g hery
  • 2 lžíce medu

KRÉM:

  • 1/2 l mléka
  • 5 lžic dětské krupičky
  • 160g cukru moučka
  • 1 hera (máslo)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Těsto: Z ingrediencí si vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na plech (nejlépe na pečící papír) a upečeme. Ještě teplé ho pak pokapeme rumem. Druhý díl těsta si také rozválíme na plech, na něj vlijeme ořechový vrch a upečeme.

Ořechový vrch: Všechny suroviny svaříme na plotně, dokud se nám vše krásně nespojí.

Krém: Z mléka a krupičky uvaříme hustou kaši. Cukr si utřeme s herou. Vychladlou kaši pak vešleháme do másla.

První plát pokapaný rumem potřeme krémem a na něj položíme druhý plát s ořechy. Ořechy musí být nahoře. Necháme pořádně vychladit, nejlépe do druhého dne.

Autor receptu Šárka zdroj viz odkaz