Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

4.5 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky
  • 3/4 hr. cukru
  • 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech )

Nahoru:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • mistička rybízu ( asi 1/2 litru)

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.

Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.

Autor receptu: Jana Kadavá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky
  • 3/4 hr. cukru
  • 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech )

Nahoru:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • mistička rybízu ( asi 1/2 litru)

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.

Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.

Autor receptu: Jana Kadavá