Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Závin s rebarborou a jahodami

4.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g listového těsta
  • 400g rebarbory
  • 400g jahod
  • 65g drcených piškotů
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 skořicový cukr
  • 40g plátků mandlí
  • 90g cukru krupice
  • vejce na potření

Drobenka:

  • 100g změklého másla
  • 100g cukru krupice
  • 100g hrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl vyválíme do obdélníkového tvaru.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky, jahody zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky. Doprostřed každého dílu nasypeme piškoty, rebarboru, jahody, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a plátky mandlí a zabalíme do závinu. Spoj by měl zůstat nahoře. Závin potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou, to proto aby nám během pečení unikala pára a závin se nepotrhal.. Závin nakonec posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili smícháním másla, cukru a hrubé mouky. Závin pečeme při 200 stupních cca 25 minut.

Autor receptu Tereza Klainová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 400g listového těsta
  • 400g rebarbory
  • 400g jahod
  • 65g drcených piškotů
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 skořicový cukr
  • 40g plátků mandlí
  • 90g cukru krupice
  • vejce na potření

Drobenka:

  • 100g změklého másla
  • 100g cukru krupice
  • 100g hrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl vyválíme do obdélníkového tvaru.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky, jahody zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky. Doprostřed každého dílu nasypeme piškoty, rebarboru, jahody, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a plátky mandlí a zabalíme do závinu. Spoj by měl zůstat nahoře. Závin potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou, to proto aby nám během pečení unikala pára a závin se nepotrhal.. Závin nakonec posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili smícháním másla, cukru a hrubé mouky. Závin pečeme při 200 stupních cca 25 minut.

Autor receptu Tereza Klainová