Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zázrak

4.0 4

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru (dala jsem moučkový )
  • 200 g másla
  • 2 celé vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 5-6 lžic mléka

Náplň:

  • 1 placka z předchozího pečení
  • 200 ml silné černé kávy (včetně logru)
  • 120g cukru moučky
  • 1 lžíce rumu
  • Rybízová marmeláda

Poleva:

  • 50 g másla
  • 150 g cukru moučka (120 g)
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce studené vody

Těsto:

smícháme suché suroviny, přidáme máslo, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu mouky ( já nepřidávala, těsto bylo akorát ) . Těsto jsem nechala několik hodin odpočinout v lednici. Těsto si rozdělíme na 3 části a z každého kousku vyválíme placku velkou jako plech a pečeme na 160°C asi 12 minut do růžova. (Já použila plech 37x24 cm a pekla jsem v elektrické na 180°C 12 min).

Náplň:

Tu nejméně povedenou placku rozdrobíme do misky, přilijeme vychladlou kávu i s logrem, rum a přimícháme moučkový cukr. Vše smícháme ( já jsem použila ruku, abych směs pořádně promačkala) . Zbývající dvě placky vezmeme a první natřeme z vrchu a druhou zespoda rybízovou marmeládou (prostě vnitřní strany placek, kdyby ležely na sobě). Na první potřenou placku natřeme náplň, přiklopíme druhou natřenou plackou. Takže máme placku, marmeládu, náplň, marmeládu a placku.

Poleva:

Máslo necháme rozpustit a zamícháme do něj všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladkou polevu. Tu rozetřeme na vrchní placku a necháme minimálně den v chladu odležet.

Na to, že na tento dezert nebo cukroví, pokud ho děláme před Vánoci, je potřeba celkem málo surovin a příprava je snadná, chuťově je opravdu velice dobrý. Doporučuji nechat nejméně 2 dny uležet, aby se placky pěkně nasákly. Po 1 dni uležení jsou sice měkčí, ale ještě to není ono nemusíte se bát dát do náplně kávu i s logrem, ve finále není v puse cítit.

Autor receptu Eva Vagalová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru (dala jsem moučkový )
  • 200 g másla
  • 2 celé vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 5-6 lžic mléka

Náplň:

  • 1 placka z předchozího pečení
  • 200 ml silné černé kávy (včetně logru)
  • 120g cukru moučky
  • 1 lžíce rumu
  • Rybízová marmeláda

Poleva:

  • 50 g másla
  • 150 g cukru moučka (120 g)
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce studené vody

Těsto:

smícháme suché suroviny, přidáme máslo, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu mouky ( já nepřidávala, těsto bylo akorát ) . Těsto jsem nechala několik hodin odpočinout v lednici. Těsto si rozdělíme na 3 části a z každého kousku vyválíme placku velkou jako plech a pečeme na 160°C asi 12 minut do růžova. (Já použila plech 37x24 cm a pekla jsem v elektrické na 180°C 12 min).

Náplň:

Tu nejméně povedenou placku rozdrobíme do misky, přilijeme vychladlou kávu i s logrem, rum a přimícháme moučkový cukr. Vše smícháme ( já jsem použila ruku, abych směs pořádně promačkala) . Zbývající dvě placky vezmeme a první natřeme z vrchu a druhou zespoda rybízovou marmeládou (prostě vnitřní strany placek, kdyby ležely na sobě). Na první potřenou placku natřeme náplň, přiklopíme druhou natřenou plackou. Takže máme placku, marmeládu, náplň, marmeládu a placku.

Poleva:

Máslo necháme rozpustit a zamícháme do něj všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladkou polevu. Tu rozetřeme na vrchní placku a necháme minimálně den v chladu odležet.

Na to, že na tento dezert nebo cukroví, pokud ho děláme před Vánoci, je potřeba celkem málo surovin a příprava je snadná, chuťově je opravdu velice dobrý. Doporučuji nechat nejméně 2 dny uležet, aby se placky pěkně nasákly. Po 1 dni uležení jsou sice měkčí, ale ještě to není ono nemusíte se bát dát do náplně kávu i s logrem, ve finále není v puse cítit.

Autor receptu Eva Vagalová