Hledat
Filters

Zeleninová polévka by Romča

Tato polévka je takovou klasikou, ale třeba se někomu recept bude hodit. Jako začínající kuchařka kdysi dávno by jsem ocenila jakékoli recepty.

Potřebné přísady:
  • mrkev 4 kusy
  • celer - kousek
  • petržel - polovina jedné větší
  • květák - podle chuti
  • řapíkatý celer - 2 stonky
  • česnek 2 stroužky
  • menší cibule
  • řepkový nebo olivový olej
  • sůl
  • vegeta domácí - ( nebo to na co jste zvyklý, lze i úplně vynechat)
  • kvalitní zeleninový bujón
  • pepř - já dala čerstvě namletý
  • brambory 3 kusy

Na pucky:

  • 1 vejce
  • trochu polohrubé mouky
  • polovina čajové lžičky oregána
  • sůl
  • kari
Postup přípravy:
  1. Čerstvou zeleninu oloupeme na nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Do kastrolu dáme olej a vložíme na čtvrtky nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme a občas mícháme cca 8 minutek. Zeleninu si vařečkou dáme na jednom místě kastrolku bokem přilijeme malinko oleje a přidáme lžíci mouky a zamícháme. Přidáme vodu a necháme vařit do změknutí zeleniny.
  2. Mezitím si připravíme pucky: Do hrnečku si rozklepneme vajíčko a do něj dáme mouku ne moc, jen tak aby nám vznikla taková kašovitá směs a vidličkou promícháme tak, aby jsme měli jemnou kašičku bez hrudek. Osolíme, přidáme oregáno - můžete nahradit klidně majoránkou, špetku kari a sůl.
  3. Když máme zeleninu v polévce krásně měkkou vidličkou cmrndáme kašičku do vroucí polévky a tím se nám vytvoří krásně pucky. Necháme povařit a máme hotovo.
  4. Dobrou chuť !!
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist