Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zeleninová polévka by Romča

5.0 1

Tato polévka je takovou klasikou, ale třeba se někomu recept bude hodit. Jako začínající kuchařka kdysi dávno by jsem ocenila jakékoli recepty.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • mrkev 4 kusy
  • celer - kousek
  • petržel - polovina jedné větší
  • květák - podle chuti
  • řapíkatý celer - 2 stonky
  • česnek 2 stroužky
  • menší cibule
  • řepkový nebo olivový olej
  • sůl
  • vegeta domácí - ( nebo to na co jste zvyklý, lze i úplně vynechat)
  • kvalitní zeleninový bujón
  • pepř - já dala čerstvě namletý
  • brambory 3 kusy

Na pucky:

  • 1 vejce
  • trochu polohrubé mouky
  • polovina čajové lžičky oregána
  • sůl
  • kari

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čerstvou zeleninu oloupeme na nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Do kastrolu dáme olej a vložíme na čtvrtky nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme a občas mícháme cca 8 minutek. Zeleninu si vařečkou dáme na jednom místě kastrolku bokem přilijeme malinko oleje a přidáme lžíci mouky a zamícháme. Přidáme vodu a necháme vařit do změknutí zeleniny.

Mezitím si připravíme pucky: Do hrnečku si rozklepneme vajíčko a do něj dáme mouku ne moc, jen tak aby nám vznikla taková kašovitá směs a vidličkou promícháme tak, aby jsme měli jemnou kašičku bez hrudek. Osolíme, přidáme oregáno - můžete nahradit klidně majoránkou, špetku kari a sůl.

Když máme zeleninu v polévce krásně měkkou vidličkou cmrndáme kašičku do vroucí polévky a tím se nám vytvoří krásně pucky. Necháme povařit a máme hotovo.

Dobrou chuť !!

Autor receptu Romča

Tato polévka je takovou klasikou, ale třeba se někomu recept bude hodit. Jako začínající kuchařka kdysi dávno by jsem ocenila jakékoli recepty.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • mrkev 4 kusy
  • celer - kousek
  • petržel - polovina jedné větší
  • květák - podle chuti
  • řapíkatý celer - 2 stonky
  • česnek 2 stroužky
  • menší cibule
  • řepkový nebo olivový olej
  • sůl
  • vegeta domácí - ( nebo to na co jste zvyklý, lze i úplně vynechat)
  • kvalitní zeleninový bujón
  • pepř - já dala čerstvě namletý
  • brambory 3 kusy

Na pucky:

  • 1 vejce
  • trochu polohrubé mouky
  • polovina čajové lžičky oregána
  • sůl
  • kari

POSTUP PŘÍPRAVY:

Čerstvou zeleninu oloupeme na nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Do kastrolu dáme olej a vložíme na čtvrtky nakrájenou cibuli a chvilku restujeme. Přidáme všechnu zeleninu a restujeme a občas mícháme cca 8 minutek. Zeleninu si vařečkou dáme na jednom místě kastrolku bokem přilijeme malinko oleje a přidáme lžíci mouky a zamícháme. Přidáme vodu a necháme vařit do změknutí zeleniny.

Mezitím si připravíme pucky: Do hrnečku si rozklepneme vajíčko a do něj dáme mouku ne moc, jen tak aby nám vznikla taková kašovitá směs a vidličkou promícháme tak, aby jsme měli jemnou kašičku bez hrudek. Osolíme, přidáme oregáno - můžete nahradit klidně majoránkou, špetku kari a sůl.

Když máme zeleninu v polévce krásně měkkou vidličkou cmrndáme kašičku do vroucí polévky a tím se nám vytvoří krásně pucky. Necháme povařit a máme hotovo.

Dobrou chuť !!

Autor receptu Romča