Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

2.0 1

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 cibule
  • nakrouhané hlávkové zelí
  • drcený kmín
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetka soli
  • voda
  • 4 menší brambory
  • 1 brambor na zahuštění - nastrouhaný na jemno
  • 2 lžíce umeoctu
  • 2 lžíce obyč octa
  • červená paprika
  • Chili - na ozdobení - ( kdo nemá rád nemusí)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na oleji necháme zesklovatět dvě cibule, které jsme najemno nakrájeli. Přidáme nakrouhané zelí a zaprášíme drceným kmínem. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a osolíme. Zalijeme vodou asi jeden centimetr nad zelí a přidáme na menší kostičky nakrájeneé brambory a vaříme do změknutí.

Na zahuštění nepoužijeme mouku, ale jeden brambor, který nastrouháme najemno. Máme skoro hotovo, ořidáme dvě lžíce umeocta a dvě lžíce klasického octa na okyselení a parášíme červenou paprikou a necháme pár minutek přejít varem. Kdo chce nakonec dozdobí chilli, ale kdo nemá rád pálivé tento krok vynechá.

Autor receptu De Li

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 cibule
  • nakrouhané hlávkové zelí
  • drcený kmín
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetka soli
  • voda
  • 4 menší brambory
  • 1 brambor na zahuštění - nastrouhaný na jemno
  • 2 lžíce umeoctu
  • 2 lžíce obyč octa
  • červená paprika
  • Chili - na ozdobení - ( kdo nemá rád nemusí)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na oleji necháme zesklovatět dvě cibule, které jsme najemno nakrájeli. Přidáme nakrouhané zelí a zaprášíme drceným kmínem. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a osolíme. Zalijeme vodou asi jeden centimetr nad zelí a přidáme na menší kostičky nakrájeneé brambory a vaříme do změknutí.

Na zahuštění nepoužijeme mouku, ale jeden brambor, který nastrouháme najemno. Máme skoro hotovo, ořidáme dvě lžíce umeocta a dvě lžíce klasického octa na okyselení a parášíme červenou paprikou a necháme pár minutek přejít varem. Kdo chce nakonec dozdobí chilli, ale kdo nemá rád pálivé tento krok vynechá.

Autor receptu De Li