Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • mléko
  • vejce
  • vanilkový extrakt
  • skořice
  • hnědý cukr nebo sirup
  • moučkový cukr
  • sůl
  • vanilkový pudink
  • rohlíky
  • máslo
  • jablka
  • šmakoun

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku. Pokrájené rohlíky namáčet a skládat do formy vymazané máslem, vrstvu rohlíků, vrstvu jablek se skořicí a vrstvu na hrubo nastrouhaného meruňkového šmakouna (může být jakýkoli sladký). Poslední vrstva rohlíků a dát zapéct na 175 stupňů asi na 15 minut, až se nákyp zvedne. Z bílků ušlehat sníh s trochou cukru a špetkou soli, natřít na horkou žemlovku, poprášit moučkovým cukrem a zapéct na mírno na zahnědlou krustu.

Dobrou chuť..;-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • mléko
  • vejce
  • vanilkový extrakt
  • skořice
  • hnědý cukr nebo sirup
  • moučkový cukr
  • sůl
  • vanilkový pudink
  • rohlíky
  • máslo
  • jablka
  • šmakoun

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku. Pokrájené rohlíky namáčet a skládat do formy vymazané máslem, vrstvu rohlíků, vrstvu jablek se skořicí a vrstvu na hrubo nastrouhaného meruňkového šmakouna (může být jakýkoli sladký). Poslední vrstva rohlíků a dát zapéct na 175 stupňů asi na 15 minut, až se nákyp zvedne. Z bílků ušlehat sníh s trochou cukru a špetkou soli, natřít na horkou žemlovku, poprášit moučkovým cukrem a zapéct na mírno na zahnědlou krustu.

Dobrou chuť..;-)