Hledat
Filtry
Zavřít

Recept - Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

5.0 11

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupice 200g
  • Mléko 100 ml
  • Olej 100 ml
  • Polohrubá mouka 250g
  • Prášek do pečiva 1 ks

NÁPLŇ:

  • Borůvkový kompot 1 ks
  • Borůvkový džem 1 ks

KRÉM:

  • Mléko 1 l
  • Vanilkový pudink 3 ks
  • Cukr krupice 4 lžíce
  • Zakysaná smetana 2 ks
  • Vanilkový cukr 2 ks
  • Šlehačka v prášku od Oetkera 2 ks
  • Ztužovač šlehačky 1 ks
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na 180st. cca 15-20 min.

Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.

Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.

Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (Ledové kaštany).

Krém:

V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem a do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu), vyšleháme.

Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem, dle návodu.

Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky, to není nutné. Výborné je to i s jahodami.

Autor receptu Zita M.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

TĚSTO:

  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupice 200g
  • Mléko 100 ml
  • Olej 100 ml
  • Polohrubá mouka 250g
  • Prášek do pečiva 1 ks

NÁPLŇ:

  • Borůvkový kompot 1 ks
  • Borůvkový džem 1 ks

KRÉM:

  • Mléko 1 l
  • Vanilkový pudink 3 ks
  • Cukr krupice 4 lžíce
  • Zakysaná smetana 2 ks
  • Vanilkový cukr 2 ks
  • Šlehačka v prášku od Oetkera 2 ks
  • Ztužovač šlehačky 1 ks
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na 180st. cca 15-20 min.

Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot.

Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky.

Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (Ledové kaštany).

Krém:

V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem a do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu), vyšleháme.

Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem, dle návodu.

Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky, to není nutné. Výborné je to i s jahodami.

Autor receptu Zita M.