Hledat
Filtry
Zavřít

Vdolečky - recept německo 1931

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 10 dkg másla
  • 7 dkg cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • citrónová kůra z 1/2 citrónu
  • asi 2 dcl smetany ( plnotučné mléko ) - nebyl poměr, takto mi to vyšlo
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 20 dkg hladké mouky
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • povidla, marmeláda, tvaroh na strouhání, kysaná smetana, šlehačka,..( podle chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Utřeme do pěny cukr, máslo, vejce a kůru. Přidáme mouky se solí, vykynutý kvásek a zapracujeme vlahou smetanou. Necháme kynout.

Těsto vyválíme aspoň na 1,5cm, vykrajujeme kolečka, doprostřed vytlačíme důlek a smažíme v tuku.

Zdobíme dle libosti. Já měla hrušková povidla, tvaroh a smetanu.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 10 dkg másla
  • 7 dkg cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • citrónová kůra z 1/2 citrónu
  • asi 2 dcl smetany ( plnotučné mléko ) - nebyl poměr, takto mi to vyšlo
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 20 dkg hladké mouky
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • povidla, marmeláda, tvaroh na strouhání, kysaná smetana, šlehačka,..( podle chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Utřeme do pěny cukr, máslo, vejce a kůru. Přidáme mouky se solí, vykynutý kvásek a zapracujeme vlahou smetanou. Necháme kynout.

Těsto vyválíme aspoň na 1,5cm, vykrajujeme kolečka, doprostřed vytlačíme důlek a smažíme v tuku.

Zdobíme dle libosti. Já měla hrušková povidla, tvaroh a smetanu.

Autor receptu Recepty ze Šumavské vesnice