Hledat
Filters

Ausburské řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL mléka
  • 1 prášek do pečiva

NÁPLŇ:

  • 500 g tvarohu v kostce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 3 PL rozpuštěného másla

DÁLE:

  • čokoládová poleva
Postup přípravy:
  1. Náplň: Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh.
  2. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut.
  3. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou, pocákáme bílou polevou a promícháme.
  4. Řezy jsou nejlepší čerstvé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist