Hledat

Ausburské řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL mléka
  • 1 prášek do pečiva

NÁPLŇ:

  • 500 g tvarohu v kostce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 3 PL rozpuštěného másla

DÁLE:

  • čokoládová poleva
Postup přípravy:
  1. Náplň: Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh.
  2. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut.
  3. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou, pocákáme bílou polevou a promícháme.
  4. Řezy jsou nejlepší čerstvé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Tvarohový tunel s banánem

Tvarohový tunel s banánem

Obrázek Recept - Ořechový hřbet

Recept - Ořechový hřbet

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Piškot pro děti

Piškot pro děti

Obrázek Buchta po peřinou

Buchta po peřinou

TOPlist