Hledat

Bábovka Tatranka

Potřebné přísady:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg krupicového cukru
  • 16 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 tatranky
  • 3 dl mléka
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Poté přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nastrouhané tatranky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílku.
  2. Pečeme asi 40 min.180-190 °C.
  3. Teplou bábovku pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými oříšky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Jahodový cheesecake by Romča

Jahodový cheesecake by Romča

Obrázek Linecký koláč makový

Linecký koláč makový

Obrázek Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Obrázek Jahodová maškrta

Jahodová maškrta

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Tvarohové rohlíčky

Tvarohové rohlíčky

Obrázek Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Obrázek Narozeninový mrkvový dort

Narozeninový mrkvový dort

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

TOPlist