Hledat

Bábovka Tatranka

Potřebné přísady:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg krupicového cukru
  • 16 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 tatranky
  • 3 dl mléka
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Poté přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nastrouhané tatranky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílku.
  2. Pečeme asi 40 min.180-190 °C.
  3. Teplou bábovku pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými oříšky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Frgále podle Pavlínky

Frgále podle Pavlínky

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Tvarohovo-čokoládový zázrak

Tvarohovo-čokoládový zázrak

Obrázek Srdíčková bábovka

Srdíčková bábovka

Obrázek Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Obrázek Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

Obrázek Piškot pro děti

Piškot pro děti

TOPlist