Hledat

Bábovka Tatranka

Potřebné přísady:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg krupicového cukru
  • 16 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 tatranky
  • 3 dl mléka
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Poté přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nastrouhané tatranky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílku.
  2. Pečeme asi 40 min.180-190 °C.
  3. Teplou bábovku pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými oříšky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Cocoa řezy

Cocoa řezy

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Jahodovo-kokosové nanuky

Jahodovo-kokosové nanuky

Obrázek Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

Obrázek Rychlá banánová buchta

Rychlá banánová buchta

TOPlist