Hledat

Bábovka Tatranka

Potřebné přísady:
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg krupicového cukru
  • 16 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 tatranky
  • 3 dl mléka
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Poté přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nastrouhané tatranky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílku.
  2. Pečeme asi 40 min.180-190 °C.
  3. Teplou bábovku pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou a posypat strouhanými oříšky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Palačinkový dort

Palačinkový dort

Obrázek Čokoládové řezy

Čokoládové řezy

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Obrázek Nepečná Monte torta

Nepečná Monte torta

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

TOPlist