Hledat

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Potřebné přísady:
  • 100 g arašídového másla pokojové teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 větší banány
  • 100 ml kysaného podmáslí
  • 2 vejce
  • 4 lžíce holanského kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíčka jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 g hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme vodou a vyložíme pečícím papírem.
  2. Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a následně přidáme vejce a nakonec i kakao - vše pečlivě promícháme.  Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí.
  4. Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
  5. Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Frgále podle Pavlínky

Frgále podle Pavlínky

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Jahodové rezy

Jahodové rezy

Obrázek Rychlý moučník s kávou

Rychlý moučník s kávou

Obrázek Medová bábovka s jablky

Medová bábovka s jablky

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Jahodové rezy podle Táničky

Jahodové rezy podle Táničky

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

TOPlist