Hledat

Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

Potřebné přísady:
  • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 40 ml oleje
  • 25 g cukru krupice (2 zarovnané polévkové lžíce)
  • 3 g soli (1/2 kávové lžičky)
  • 1 vejce
  • 40 g droždí
  • 500g borůvek
Postup přípravy:
  1. Těsto jsem nechala zadělat v domácí pekárně. Dodržuji jen zásadu
  2. nejdříve tekuté přísady a potom ostatní.

Náplň:

  1. 250 g tvarohu
  2. 1 vejce
  3. cukr dle chuti (já dala 2 lžíce)
  4. Vše promíchat.

Drobenka:

  1. 50g hrubé mouky
  2. 40 g másla
  3. 50 g cukru krupice
  4. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na koláč, necháme si trochu zvednutý okraj.
  5. Poté namažeme tvarohem, posypeme borůvkami. Borůvky jsem ještě posypala cukrem krupicí (asi 3 až 4 lžíce, podle toho, jak máte rádi sladké) a ještě drobenkou.
  6. Necháme asi 20 minut kynout potom pečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla asi 30 minut v horkovzdušné troubě na 180°C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
  7. S tím tvarohem je koláč vláčnější a dle mého i lepší… vyzkoušejte.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechový dort s mascarpone krémem

Ořechový dort s mascarpone krémem

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Koláč Tirol

Koláč Tirol

Obrázek Tartaletky od Ivanky

Tartaletky od Ivanky

Obrázek Jahodový sen od Martinky

Jahodový sen od Martinky

Obrázek Crinkles by Romča

Crinkles by Romča

Obrázek Dýňový koláč

Dýňový koláč

Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

Obrázek Buchta rychlovka

Buchta rychlovka

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Řezy kralevic

Řezy kralevic

TOPlist