Hledat

Borůvkový kynutý koláč s tvarohem

Potřebné přísady:
  • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 150 ml mléka
  • 40 ml oleje
  • 25 g cukru krupice (2 zarovnané polévkové lžíce)
  • 3 g soli (1/2 kávové lžičky)
  • 1 vejce
  • 40 g droždí
  • 500g borůvek
Postup přípravy:
  1. Těsto jsem nechala zadělat v domácí pekárně. Dodržuji jen zásadu
  2. nejdříve tekuté přísady a potom ostatní.

Náplň:

  1. 250 g tvarohu
  2. 1 vejce
  3. cukr dle chuti (já dala 2 lžíce)
  4. Vše promíchat.

Drobenka:

  1. 50g hrubé mouky
  2. 40 g másla
  3. 50 g cukru krupice
  4. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy na koláč, necháme si trochu zvednutý okraj.
  5. Poté namažeme tvarohem, posypeme borůvkami. Borůvky jsem ještě posypala cukrem krupicí (asi 3 až 4 lžíce, podle toho, jak máte rádi sladké) a ještě drobenkou.
  6. Necháme asi 20 minut kynout potom pečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla asi 30 minut v horkovzdušné troubě na 180°C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
  7. S tím tvarohem je koláč vláčnější a dle mého i lepší… vyzkoušejte.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Snadné čokoládové muffiny

Snadné čokoládové muffiny

Obrázek Legionářské řezy

Legionářské řezy

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Mrkvovo-makové řezy s polevou

Mrkvovo-makové řezy s polevou

Obrázek Jahodové řezy

Jahodové řezy

Obrázek Cocoa řezy

Cocoa řezy

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Obrázek Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

TOPlist