Hledat

Bramborové rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 300 g vařených brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • libovolná náplň - tvarohová, maková, ořechová nebo jen marmeláda.
Postup přípravy:
  1. Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.
  2. Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Dvoubarevná tvarohová buchta

Dvoubarevná tvarohová buchta

Obrázek Vodouch

Vodouch

TOPlist