Hledat

Bramborové rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 300 g vařených brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • libovolná náplň - tvarohová, maková, ořechová nebo jen marmeláda.
Postup přípravy:
  1. Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.
  2. Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborné nadýchané koblihy

Výborné nadýchané koblihy

Obrázek Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Obrázek Višňovo jahodove hrebene

Višňovo jahodove hrebene

Obrázek Míša dort

Míša dort

Obrázek Semifreddo s ořechy

Semifreddo s ořechy

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Obrázek Pamlsek paní mistrové

Pamlsek paní mistrové

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Čokoládové vynikajicí muffiny

Čokoládové vynikajicí muffiny

TOPlist