Hledat

Bublanina s mandlemi

Potřebné přísady:
  • 150g másla, změklého plus na vymazání pekáčku
  • strouhanka na vysypání pekáčku - ( 30x20 cm )
  • 4 vejce
  • 150g krupicového cukru
  • Půl sáčku vanilkového cukru
  • kůra z poloviny pomeranče - nastrouhaná
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 500g jahod
  • 3 hrsti mandlových lupínků
  • moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Bílky oddělíme od žloutků. Máslo utřeme s oběma cukry a postupně žloutky a pomerančovou kůru.Bílky ušleháme dotuha a přidáme opatrně k máslu a žloutkům. Pak přidáme i mouku prosátou i s práškem do pečiva.
  2. Těsto nalijeme do pekáčku, zasypeme jahodami, které jsme předtím obalili v hladké mouce - (to proto, aby neklesaly) a polovinou mandlí. Pečeme zhruba 30 minut, krátce před vytažením z trouby posypeme zbývajícími mandlemi. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Cupcake s medem a karotkou

Cupcake s medem a karotkou

Obrázek Linecké koláčky s tvarohem

Linecké koláčky s tvarohem

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Skořicoví šneci s polevou

Skořicoví šneci s polevou

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Vytuněné -  Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Vytuněné - Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Obrázek Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

TOPlist