Hledat

Buchta Otesánek

Potřebné přísady:
  • 4vejce
  • 200g cukru
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 200g hl.mouky
  • 1 kypř.prášek

Pudink:

  • 1 van.pudink
  • 500ml mlélka
  • 1 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 2xšlehačka
  • 2x zakysaná smetana
  • 2x ztužovač šlehačky
  • granko na posypání
Postup přípravy:
  1. Žloutky a ostatní ingredience smícháme dohromady jako poslední dáme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto dáme na plech a z horkého pudinku pomocí naběračky na těsto uděláme mřížku dáme péct.
  2. Šlehačky vyšleháme ze ztužovači potom k ní přidáme i zakys. smetany. Po vyndání řezy necháme cca 5 minut stát a pak ještě na teplé nalijeme horní vrstvu že smetan a zasypeme grankem. Dáme do lednice vychladnout na min.3h. Nejlepší je nechat buchtu vychladnout přes noc. Je to opravdu dobrota u nás je celý plech za jeden den fuč proto otesánek :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové řezy s kokosem

Tvarohové řezy s kokosem

Obrázek Řezy karamelka

Řezy karamelka

Obrázek Rychlý a úchvatný perníček

Rychlý a úchvatný perníček

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Obrázek Skořicové copánky z Nezdic

Skořicové copánky z Nezdic

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Nepečený belgický dort- jednoduchý a levný

Nepečený belgický dort- jednoduchý a levný

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Jablkový závin

Jablkový závin

TOPlist