Hledat

Buchta Otesánek

Potřebné přísady:
  • 4vejce
  • 200g cukru
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 200g hl.mouky
  • 1 kypř.prášek

Pudink:

  • 1 van.pudink
  • 500ml mlélka
  • 1 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 2xšlehačka
  • 2x zakysaná smetana
  • 2x ztužovač šlehačky
  • granko na posypání
Postup přípravy:
  1. Žloutky a ostatní ingredience smícháme dohromady jako poslední dáme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto dáme na plech a z horkého pudinku pomocí naběračky na těsto uděláme mřížku dáme péct.
  2. Šlehačky vyšleháme ze ztužovači potom k ní přidáme i zakys. smetany. Po vyndání řezy necháme cca 5 minut stát a pak ještě na teplé nalijeme horní vrstvu že smetan a zasypeme grankem. Dáme do lednice vychladnout na min.3h. Nejlepší je nechat buchtu vychladnout přes noc. Je to opravdu dobrota u nás je celý plech za jeden den fuč proto otesánek :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Makové kytičky

Makové kytičky

Obrázek Tvarohový tunel s banánem

Tvarohový tunel s banánem

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Rainbow kokosová roláda

Rainbow kokosová roláda

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

TOPlist