Hledat

Buchta Otesánek

Potřebné přísady:
  • 4vejce
  • 200g cukru
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 200g hl.mouky
  • 1 kypř.prášek

Pudink:

  • 1 van.pudink
  • 500ml mlélka
  • 1 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 2xšlehačka
  • 2x zakysaná smetana
  • 2x ztužovač šlehačky
  • granko na posypání
Postup přípravy:
  1. Žloutky a ostatní ingredience smícháme dohromady jako poslední dáme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto dáme na plech a z horkého pudinku pomocí naběračky na těsto uděláme mřížku dáme péct.
  2. Šlehačky vyšleháme ze ztužovači potom k ní přidáme i zakys. smetany. Po vyndání řezy necháme cca 5 minut stát a pak ještě na teplé nalijeme horní vrstvu že smetan a zasypeme grankem. Dáme do lednice vychladnout na min.3h. Nejlepší je nechat buchtu vychladnout přes noc. Je to opravdu dobrota u nás je celý plech za jeden den fuč proto otesánek :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka z mikrovlnné trouby - hotovo za 3 minuty

Bábovka z mikrovlnné trouby - hotovo za 3 minuty

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Nepečná Monte torta

Nepečná Monte torta

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Jahodový smetanový dort

Jahodový smetanový dort

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Obrázek Fit jablečný koláč

Fit jablečný koláč

Obrázek Křehké KOKA sušenky

Křehké KOKA sušenky

Obrázek Štrůdl z tvarohového těsta

Štrůdl z tvarohového těsta

TOPlist