Hledat

Buchta Otesánek

Potřebné přísady:
  • 4vejce
  • 200g cukru
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 200g hl.mouky
  • 1 kypř.prášek

Pudink:

  • 1 van.pudink
  • 500ml mlélka
  • 1 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 2xšlehačka
  • 2x zakysaná smetana
  • 2x ztužovač šlehačky
  • granko na posypání
Postup přípravy:
  1. Žloutky a ostatní ingredience smícháme dohromady jako poslední dáme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto dáme na plech a z horkého pudinku pomocí naběračky na těsto uděláme mřížku dáme péct.
  2. Šlehačky vyšleháme ze ztužovači potom k ní přidáme i zakys. smetany. Po vyndání řezy necháme cca 5 minut stát a pak ještě na teplé nalijeme horní vrstvu že smetan a zasypeme grankem. Dáme do lednice vychladnout na min.3h. Nejlepší je nechat buchtu vychladnout přes noc. Je to opravdu dobrota u nás je celý plech za jeden den fuč proto otesánek :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Metro řezy

Metro řezy

Obrázek Mazanec

Mazanec

Obrázek Fit jablečný koláč

Fit jablečný koláč

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Obrázek Makoví šneci

Makoví šneci

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Banánový chléb

Banánový chléb

Obrázek Tvarohové lievance

Tvarohové lievance

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

TOPlist