Hledat

Buchta s Vitacitem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 2 a 1/2 hrnku (myšleno objem 250ml) polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 hrnek oleje
  • 3 vejce.

Tvarohová náplň (bílá vrstva):

  • 4 vaničky měkkého tvarohu (použijte přímo z ledničky)
  • 150ml velmi vychlazeného mléka
  • 5 lžic rumu
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 sáčky instantní šlehačky

Smetanová náplň (růžová vrstva):

  • 500ml vychlazené smetany ke šlehání
  • 1 vanička měkkého tvarohu (rovnou z ledničky)
  • 2 sáčky Smetanové náplně malinové od Dr.Oetkera

*

Želé:

  • 1l vody
  • 1 Vitacit s malinovou příchutí
  • 2 a 1/2 sáčku malinového pudinkového prášku
  • 60g krystalu
Postup přípravy:
  1. Korpus: 2 a 1/2 hrnku (myšleno objem 250ml) polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa, 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 3 vejce.
  2. V míse smícháme všechny "suché" ingredience, poté přidáme všechny "tekuté" ingredience, důkladně promícháme a nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vysokým okrajem (42x32cm). Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout, poté potřeme tvarohovou náplní, zalijeme želé a dáme přes noc do ledničky. Tvarohová náplň (bílá vrstva): 4 vaničky měkkého tvarohu (použijte přímo z ledničky), 150ml velmi vychlazeného mléka, 5 lžic rumu, 6 lžic moučkového cukru, 2 sáčky instantní šlehačky.
  3. Tvaroh zředíme mlékem, přidáme rum, přisypeme cukr, důkladně promícháme, vsypeme instantní šlehačku a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem. Hotový krém natřeme na vychladlý korpus.
  4. Smetanová náplň (růžová vrstva): 500ml vychlazené smetany ke šlehání, 1 vanička měkkého tvarohu (rovnou z ledničky), 2 sáčky Smetanové náplně malinové od Dr.Oetkera.
  5. Vše společně vyšlehat ručním elektrickým šlehačem, opatrně rozetřít na bílou vrstvu a poté zalít želé.
  6. Želé: 1l vody, 1 Vitacit s malinovou příchutí, 2 a 1/2 sáčku malinového pudinkového prášku, 60g krystalu. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a Vitacit, vsypeme pudinkové prášky, dobře rozkvedláme a uvaříme želé. Ihned ještě teplé nalijeme na krém a dáme ztuhnout přes noc do ledničky.
  7. Vršek můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou, já používám instantní, krásně drží tvar i několik dní.
  8. Pozn.: Želé můžete uvařit i bez Vitacitu, s použitím ovocné šťávy nebo džusu.
  9. Doporučuji také navštívit moje fb stránky viz. odkaz
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Máčené kokosové tyčky

Máčené kokosové tyčky

Obrázek Sacher

Sacher

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Honzovy buchty

Honzovy buchty

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Obrázek Orgasmus

Orgasmus

Obrázek Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Obrázek Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

TOPlist